Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Що важливо знати про суші?

8 черв. 2018 р. ◦ 265 перегляд(и)

Практично в будь-якому українському місті є суші-бари і сервіси доставки їжі. А це означає, що в сучасний час зовсім не обов’язково відвідувати Японію, щоб насолодитися її делікатесами. Проте навіть при такій різноманітності суші та ролів, не всі українці знають, що вони собою являють і деколи через це навіть бояться, чи не нашкодить така їжа їхньому здоров’ю.

Що таке суші?

Це традиційна японська страва, яка складається з рису, водоростей, морепродуктів та, інколи, овочів. Традиційні суші поділяються на 4 види:

  • макі-дзуші - слово “макі” походить від японського “закручувати”. Вони являють собою рис з начинкою в норі і є, мабуть, найбільш зрозумілим для європейця видом суші.
  • ніґірі-дзуші - від японського “стискати”. Цей вид суші є спресованою руками грудочкою рису, зверху на яку кладуть морепродукти. Теж досить поширений в нашій країні вид суші, але його прихильників трохи менше.
  • інарі-дзуші - від японської богині Інарі. Складається з смаженого сиру тофу, рису і начинки.
  • тірасі-дзуші - від японського “розсипати”. Цей вид суші буде важко зрозуміти європейцю, адже він більше схожий на рибний плов.

Суші прийнято їсти одним укусом за допомогою паличок або просто руками. Перед тим, як з’їсти шматочок, його обмакують в соєвий соус, що робить смак суші більш насиченим. Окрім того, до суші неодмінно подають васабі та маринований імбир. Вони виконують дві дуже важливі функції. По-перше, нейтралізують смак, що дає можливість сповна насолоджуватися різними видами суші. По-друге, васабі та імбир мають антибактеріальні властивості, що особливо важливо, якщо риба в суші абсолютно сира і необроблена. До речі, причиною, чому багато людей бояться їсти суші є поширений стереотип про те, що для їхнього приготування використовують тільки сиру рибу. Проте в нашій країні робити цього ніхто не буде, тому у ваші суші потрапить копчена або злегка засолена риба.


Гарною новиною для прихильників здорового харчування та людей, що слідкують за своєю фігурою стане те, що суші дуже швидко втамовують голод, але є при цьому досить низькокалорійною стравою. Окрім того, вони дуже корисні. Рис, що є найважливішим продуктом японської кухні - це джерело повільних вуглеводів і клітковини. Риба містить багато білків і жирних кислот омега-3, що є життєво необхідними для організму людини. Вже ні для кого не секрет, що суші допомагають боротися з депресією і навіть знижують ризик виникнення онкологічних захворювань.

Суші прийнято вживати з саке або японським вином. Тому звичайну вечерю можна перетворити на час релаксу. А коли у вашому місті є надійна доставки їжі, то легко замовити улюблені суші додому і ні про що не турбуватися. Ми в Sushi Room готуємо суші, використовуючи лише якісні інгредієнти і дотримуючись правильних пропорцій, а швидкість доставки вас приємно здивує.