Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Який сир використовувати для піци?

9 лип. 2018 р. ◦ 215 перегляд(и)

Всі ми обожнюємо піцу за різноманітність рецептів її приготування - вона може бути овочева або м’яса, з морепродуктами чи грибами тощо. Проте незмінним та дуже важливим інгредієнтом є сир. Його, як правило, кладуть у два шари. Перший на корж, одразу після томатної пасти, а інший - в самому кінці, після всіх інгредієнтів. Сир повинен підкреслювати смак піци, але не перекривати його. На полицях супермаркету можна побачити безліч різноманітних видів сирів. Постає питання: який з них найкраще використовувати для піци?

Види сирів для піци

Оскільки батьківщиною піци є Італія, то і сири варто вибирати такі, що вироблені в цій країні. Для піци найкраще підходять сири твердих або напівтвердих сортів, адже саме вони так апетитно тягнуться за шматочком піци. Серед них:

  • Моцарела - натуральний сир білого кольору. Його ніжний смак прекрасно поєднується з куркою та грибами. Моцарела є незмінним компонентом в сирній піці. Цікавим є той момент, що такий сир не натирають, а нарізають тонкими шматочками.
  • Пармезан - сир, зроблений з натурального козячого молока. Йому характерний специфічний гоструватий смак. Пармезан прекрасно поєднується з м’ясними інгредієнтами - свининою, беконом, куркою. Через те, що він є одним з найбільш твердих видів сирів, плавиться найнайменше.
  • Сулугуні - теж має гоструватий смак, тому гармонійно поєднується з овочевою чи м’ясною начинкою.
  • Брі додасть піці нотку горіхового смаку.
  • Також для піци підійде сир Чеддер, Голландський, Гауда і Адигейський.

Важливою передумовою неймовірного смаку піци є свіжість сиру та його якість. Кухарі Sushi Room додають в піцу лише дорогі італійські сири, що робить страву такою, як ви її любите. Окрім того, замовляючи доставку від Sushi Room ви економите час, який би витратили на покупку продуктів та приготування піци.