Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Як їсти піцу і не поправлятись?

7 серп. 2018 р. ◦ 466 перегляд(и)

О цей момент, коли ти відкриваєш коробку з піцою і вдихаєш смачнючий запах! Ну ж неможливо втриматись і не з’їсти хоч кусочок. Виявляється, можна їсти піцу і не поправлятися.
«А що так можна було?», - запитаєте ви. Виявляється, що так. Звісно, якщо ви вже вирішили дотримуватись збалансованого здорового харчування, то не варто замовляти піцу з жирним або гострим м’ясом, краще замініть його курячим або й взагалі замовляйте вегетаріанську піцу, яка, до речі,  неймовірно смачна і корисна, то ще й тепер є майже в кожній піцерії.

Це особливо варто взяти до уваги дівчатам, які часто худнуть і рахують кожну калорію.

 

ТОП-9 порад як їсти піцу, щоб не поправлятись:

Промокуйте піцу паперовою серветкою

Може звучати смішно, але це дієво. Зазвичай на піці збирається жир, який зовсім не потрібен людському організму і шкодить його нормальному функціонуванню. Промакнувши кусочок піци серветкою, ви заберете біля 20% калорій. І це лише з одного кусочка! Запам’ятайте це золоте правило.

Не їжте піцу з коробки

Тут спрацьовує обман зору. Якщо ви бачите велику коробку, і, відповідно, в ній меншу піцу, мозок думає, що порція невелика і це нормально з’їсти половину піци. Перекладіть кусочок піци в маленьку тарілку і звідти їжте. Візуально здаватиметься, що піца більша за тарілку і ви самі себе будете стримувати.

Розріжте піцу на багато кусочків

Щодо такого лайфхаку побутує навіть жарт про дівчат.

- Розрізати піцу на 8 кусочків чи на 16?

- Ой та на 8, звісно, 16 кусочків я не з’їм.

По суті, вага піци залишається незмінною, але мозок всеодно рахуватиме кількість кусочків, що ви з’їли. І якось самій (-ому) буде незручно, коли скажеш, що з’їла (-їв) 10 кусочків.

Менше сиру

Багато сиру – багато калорій. Переважно саме через сир на піці з’являється так багато жиру. Зменшіть кількість сиру на піці, не замовляйте з подвійним сиром. А якщо ви вирішили здорово харчуватись і не набирати вагу, то забудьте про піцу «Квадро Формаджі» або «Чотири сири».

 

Поменше тіста

Замовляйте піцу, у якій начинка займає всю площу піци і немає грубих країв. Тісто для піци робиться з пшеничного борошна, а воно, як відомо, підвищує рівень інсуліну в організмі. Саме тому найбільша кількість зайвих калорій в цих краях. Якщо ж вже замовили піцу з грубими краями, просто не їжте їх.

 

Надавати перевагу овочевій піці

Насправді варіантів овочевої піци неймовірно багато і можна щоразу експериментувати, аби винайти свою улюблену. Якщо ви вдома, то спробуйте піцу з домашнього томатного соусу ( почистіть томати, зблендеріть, перекип’ятіть на вогні 10-15 хвилин, додайте оливкову олію, спеції і часник), додайте багато зелені, грибів, помідорів, цікавих приправ і ідеальна піца, майже без шкоди для фігури, готова. Тепер майже у кожній піцерії є така опція, як «Склади сам», що неймовірно зручно. До того ж, помідори, а відтак і томатний соус, запобігають розвитку онкологічних захворювань, в них неймовірно мало калорій і вони добре впливають на стан шкіри обличчя.

 

Не піцою єдиною

Якщо ви вирішили зібратись з великою компанією, то не робіть акцент на піці. Замовте собі 1-2 піци на компанію, а решта нехай на вашому столі будуть салати, грильовані овочі і малокалорійні, але дуже корисні закуски.

 

Замініть пшеничне борошно на житнє/кокосове/цільнозернове

 

Пшеничне борошно взагалі має небагато корисних властивостей, а якщо є змога його замінити і при цьому не зіпсувавши структуру і смак страви, то чому б цим не скористатись. Кокосове борошно важко знайти на прилавках України, але таки реально. Якщо ж ви знайшли його, то така піца буде не лише смачною, а й корисною, адже кокосове борошно має в 11 разів більше клітковини, аніж пшеничне. А ось житнє і цільнозернове борошно дуже легко знайти в супермаркетах і воно в рази менше шкодить організму, а в цільнозерновому борошні багато складних вуглеводів, клітковини і цілий букет корисних властивостей.

Додавайте цікаві спеції

Якщо ви вирішили робити піцу без м’яса і морепродуктів, але хочете, щоб вона була смачною, то додайте спеції. До того ж, всі види перцю мають здатність розщеплювати жири. Додаючи кожного разу інші спеції, ви отримуватимете новий букет смаків.

Найсмачніші вегетаріанські піци:

  • з помідорами, синьою цибулею, шампіньйонами і руколою;
  • з артишоками, помідорами, базиліком і болгарським перцем;
  • з моцарелою, оливками, руколою і помідорами;
  • з шпинатом, вершковим соусом, помідорами, перцем і пармезаном.

Sushiroom має чим вас потішити без шкоди для здоров’я. Звісно у нас є піца «Маргарита», яка складається лише з томатного соусу, моцарели і помідорів. Також є «Вегетаріанська піца» з сиром фета, томатним соусом,  моцарелою, помідорами, кукурудзою, зеленим горошком і  соусом песто.  В «Гавайську» піцу теж входять не надто калорійні складники: куряче філе, ананас, моцарела і томатний соус.