Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Японські секрети довголіття

5 вер. 2018 р. ◦ 430 перегляд(и)

Кілька років підряд японці займали перше місце у рейтингу тривалості життя. Якщо у японців середня тривалість життя 82,6 (79 років у чоловіків і 86,1 у жінок), то в українців – 71,4 (66,3 роки у чоловіків і 76,2 - у жінок). Якщо ми не можемо змінити шкідливі зовнішні чинники, то, можливо, варто взяти приклад з їхнього харчування?

У японців є священна цифра 5. П’ять способів приготування страви, п’ять смаків, п’ять страв, п’ять кольорів, які повинні бути на тарілці, п’ять фраз, які вони завжди проговорюють перед їжею і п’ять секретів японського харчування. Які саме?

  • правильне ставлення до їжі;
  • риба і морепродукти;
  • овочі;
  • соя;
  • рис.

Насправді, до кожного аспекту японці ставляться дуже серйозно. Для них прийом їжі – це далеко не просто втамування голоду, вони впевнені, що їжа повинна очищати людину. Всі продукти, які споживає людина повинні йти їй на користь: як духовну, так і фізичну. У процесі їжі людина набирається духовної сили і впевненості. Японці харчуються 5 разів на день, але маленькими порціями.


Риба і морепродукти

Другим секретом японського довголіття є риба і морепродукти. Згідно досліджень,  українці споживають близько 14 кілограм риби на рік, в той час як японці - близько 65 кілограм риби на рік. Лікарі одноголосно радять споживати більше риби, адже вона багата Омегою-3 і завдяки корисним властивостям риби і морепродуктів японці менше хворіють серцево-судинними захворюваннями, ожирінням і пізніше старіють.


Овочі та водорості

Третій секрет довголіття японців полягає у вживанні в їжу сирих овочів. При кожному прийомі їжі обов’язково мають бути сирі овочі, або ті, які піддались мінімальній обробці. Також важливе місце у японській кухні займають водорості. Навіть маленьким дітям лікарі радять споживати свіжі водорості (ламінарію, спіруліну та інші), адже з усіх рослин саме у водоростях міститься найбільше йоду і вітамінів А, С, D та багато інших.

Соя

Японці впевнені, що саме соя є головним секретом довголіття. З сої роблять тофу, соус, молоко та багато інших продуктів. В Україні зараз досить поширене соєве молоко і, як стверджують вчені, продукти з сої допомагають зберігати молодість кісток у жінок, адже соя багата білком.


Рис

І, звісно ж, рис – головний продукт Японії. Японська кухня багата стравами з рису і не дивно, адже рис містить багато корисних вуглеводів, вживання рису покращує роботу шлунку і сповільнює старіння шкіри.
А Sushiroom має чим вас потішити – суші, роли, місо-супи, водорості та багато іншого. Усе свіженьке і таке корисне для вашого здоров’я!