Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Як довго можна зберігати суші і при яких умовах

27 вер. 2018 р. ◦ 3454 перегляд(и)

На сьогоднішній день японська кухня доволі поширена серед українців та найбільшу популярність здобули таки суші. Страви японської кухні можна замовити в спеціалізованих закладах, тепер навіть в ресторанах, які не спеціалізуються саме на японській кухні можна замовити суші,  сервісів доставки тепер також більше, аніж достатньо, але можна також і вдома їх зробити. Віднедавна суші з’явились на прилавках деяких магазинів, але наполегливо рекомендуємо їх не купувати, оскільки ви не можете бути впевнені в їхній свіжості. І якщо взагалі варто звертати увагу на термін придатності і умови, в яких зберігаються страви, то над стравами з рибою варто серйозно подумати, адже вона легко псується і при неправильному зберіганні, а відтак і зіпсованості, можна легко отруїтись.

Буває таке, що замовили або наробили забагато суші і хочеться ними перекусити ще і на наступний день. Але як їх правильно зберігати в холодильнику? Взагалі суші – це така страва, яку не варто зберігати чи то в холодильнику чи без, бо вони втрачають свої смакові і корисні властивості. Але якщо вже хочете посмакувати ними наступного дня, то пам’ятайте, що суші варто зберігати тільки в холодильнику, а без холодильника суші можна зберігати не більше трьох-чотирьох годин.

На батьківщині суші – Японії до приготування традиційної страви ставляться дуже скрупульозно. Оскільки суші готують тільки з свіжої риби, то і з’їдають їх протягом трьох годин від часу приготування, аби спожити всі корисні властивості.

В Україні ж досить поширеними є не лише суші чи нігірі з свіжої риби, а й слабосоленої і копченої.

Існує декілька строгих правил як варто правильно зберігати суші:

  • Суші, в складі яких є копчена або печена риба, зберігаються в холодильнику не більше дванадцяти годин;
  • Ні в якому разі не ставте суші в холодильник відкритими, інакше вони засохнуть і втратять свій смак. Варто перекласти суші в тарілку і вкрити харчовою плівкою, а не зберігати в пластиковому контейнері;
  • Оскільки після зберігання суші в холодильнику страва  стає жосткуватішою, аніж була в свіжому вигляді, то варто підігріти її до кімнатної температури. Але уважно слідкуйте, аби ви не перегріли їх!;
  • Якщо ви готуєте суші вдома, то не нарізайте усі роли на шматочки. Коли якась частина ролів буде зайвою, то заховайте їх не розрізаними ( це дуже важливо!) у холодильник, а вже коли захочете їх з’їсти, то за годину до цього витягніть і поставте їх, нехай побудуть в кімнатній температурі.

Окремо зверніть увагу на такі нюанси:

  • Якщо ви бачите, що риба, якою вкриті суші, неприродного кольору (лосось або вугор може бути синюватим), то краще не споживайте ці суші;
  • Зверніть увагу на запах ролів. Якщо ви відчуваєте неприємний запах, то краще облиште їх, аніж маєте собі нашкодити;
  • Водорості не повинні бути жорсткими і твердими. Якщо вони погано жуються, це означає, що вони несвіжі.

Окремо варто згадати і теплі роли. Звісно, найсмачніші вони тоді, коли ще тепленькі і в цьому їхній шарм,а коли вони вже охолонуть, то дещо втратять свій смак. А якщо вживати їх ще після зберігання в холодильнику, то смак кардинально відрізнятиметься від свіжих тепленьких ролів. Тому не дивуйтесь, що на наступний день вони гірші.



Користь свіжих суші

Регулярне споживання суші дуже корисне для людського організму, адже їх складники містять багато корисних елементів. До прикладу, лосось – це справжня скарбниця Омеги 3, яка необхідна людському організму як вода, сир тофу за своїми властивостями може замінити м’ясо, оскільки в ньому також безліч кальцію, магнію, заліза та інших елементів, до того ж тофу дуже низькокалорійний, що допомагає бути у формі тим, хто худне, не відчуваючи при цьому дискомфорту від нестачі м’яса чи молочних продуктів. Оскільки українці мало споживають риби, то вживання тунця в ролах стане хоч маленькою, але корисною альтернативою. Тунець добре впливає на роботу серця, зору і навіть мозку, а про користь водоростей варто взагалі говорити окремо. Водорості мають неймовірну кількість йоду, яку не має більше жоден продукт. Норі добре очищають кишечник від шлаків, а вакаме очищає кров і сприяє здоровому схудненню.

Чому варто замовляти саме у нас?

У Сушірум лише свіжі інгредієнти! Це наш принцип, якого ми строго дотримуємось. І другий, не менш вагомий аргумент - у нас лише висококваліфіковані сушисти. Невмілий або недобросовісний сушист може зіпсувати страву навіть з найсвіжіших інгредієнтів. І взагалі робота з рибою вимагає значних вмінь і  практики і наші кухарі можуть цим похвалитись. До того ж в нас широкий асортимент суші з вакаме!