Страву видалено з кошика!
Страву додано у кошик!

Чим відрізняються суші від ролів?

10 квіт. 2018 р. ◦ 2819 перегляд(и)

Суші зараз є неймовірно популярними в Україні та світі. Погодьтеся, мало хто ніколи не замовляв суші сет на обід. Проте цю страву ми називаємо як суші, так і ролами, сприймаючи їх як синоніми, проте їхнє значення різне. Саме тому ми хочемо пояснити різницю між ними.

Що таке суші?

Суші - це традиційна страва японської кухні. На вигляд вони дуже прості, адже до складу входять лише рис та морепродукти. Проте варто зазначити, що європейський чи американський рецепт трохи відрізняється від японського. Адже в класичні суші кладуть виключно сиру рибу. Саме тому страву традиційно споживають з васабі та імбирем - вони володіють сильними антибактеріальними властивостями. І коли в Японії є багато портів і вдосталь морепродуктів, то в інших країнах світу варто не ризикувати і додавати в суші злегка засолену рибу.

Що являють собою роли?

Вони є підвидом суші і мають назву макідзусі. Готують їх таким чином: за допомогою бамбукової циновки формують рулет, всередині якого всі інгредієнти. Рол можна загорнути в норі, а можна помістити його всередину. Також, для покращення смакових властивостей, зверху на рол можна покласти авокадо, лосось чи вугор. У світі зараз безліч рецептів ролів, адже багато кухарів намагаються експериментувати і створювати щось своє. І, насправді, це лише підвищує популярність цієї страви в різних країнах світу. Хто знає, чи ми би взагалі колись покуштували суші, якби якийсь кухар колись не придумав рол “Каліфорнія” чи “Філадельфія”.

Близько 30 років в тому роли були однією з найпопулярніших страв в Америці. Це пов’язано з тим, що саме тоді в США поширилися тенденції здорового харчування. Та навіть зараз ця страва не здає своїх позицій - в країні нараховується близько 4 тисяч суші-барів. Саме Штати є батьківщиною класичного Каліфорнійського ролу, який допоміг зробити суші популярними у всьому світі і звідти походить назва страви, до якої ми всі звикли.

Основні відмінності між суші та ролами полягають в їх формі і складі:

  • у суші шматочок риби чи морепродуктів завжди розташовано назовні, а в ролах, зазвичай, всередині;
  • суші робляться в одиничному екземплярі, а роли нарізаються з рулету;
  • роли часто загортаються у водорості, суші – ні;
  • в ролах більше рису, а в суші - риби;
  • в суші не додають овочі, а в роли можна загортати все, що завгодно: овочі, фрукти, омлет та навіть м’ясо.

В деяких людей, скоріше всього, постане питання: що ж смачніше? Відповісти на нього, насправді, дуже складно, адже в кожного з нас власні смаки та вподобання. Визначити, що вам подобається більше, можна лише спробувавши як суші, так і роли. В меню “Sushi Room” представлено обидві страви. Почати можна з нігірі зі свіжим або копченим лососем, потім спробувати гункан, скажімо, з ікрою та філадельфією. А вибір ролів може скласти деякі труднощі, адже їх в меню дуже багато. Щоб точно не помилитися, варто звернути увагу на хіти продажів: рол Сирний, Гейзер чи Йогурт. Ми впевнені, що немає людей, які не люблять суші - просто кожному потрібно знайти щось своє.